čtvrtek 3. listopadu 2011

Fed Cup

Tolik očekávané finále Fed Cupu Rusko - Česko je tady. Jakpak asi holky dopadnou? No beznadějné to rozhodně není, i když jsou Rusky favoritky. Venkovní prostřední pochopitelně hraje do karet Ruskám, paradoxně to může pomoci i nám. Hrát se to u nás, někdo by mohl propadnout mylné iluzi, že Češky jsou favoritkami.

Češky můžou, Rusky musí. Byť je v Moskvě bude hnát domácí publikum a mohou si vybrat povrch, jsou také pod enormním tlakem - nic jiného než výhra domácích se neočekává.

Hra Češek stojí a padá s Petrou Kvitovou, která je teď naštěstí ve velké pohodě, dokonce tak velké, že by ji někteří nominovali i do čtyřhry, což ale vzhledem k tomu, že s ní nemá moc velké zkušenosti a čekají ji dvě těžké dvouhry není nejlepší nápad. Lucka Šafářová také hraje velmi kvalitně, ale určitý výkonnostní rozdíl tam je přeci jenom znát, naštěstí pro nás se zdá být ve formě.

Rusky jsou daleko vyrovnanější, případná ztráta Zvonarevové pro ně není až tak tragická, i když dozajista nepříjemná. Navrch jsou daleko zkušenější.

Bude to otevřený boj.


Komentovat přes facebook:

Žádné komentáře: